Tel: 0492 - 38 40 22 info@basicflow.nl

Elke maand is een meditatie les op zondag! Wil je een keertje meedoen? Meld je aan via info@basicflow.nl

Lieve lezer,

Waar zit je nu? Of sta je dit te lezen?
Open je dit bericht op een ontspannen moment of lees je het tussen de bedrijven door?
Hoe is het met je?

Waar bevindt zich de adem. In de onderbuik, bij de borst of misschien nog hoger? Mag je drie keer langzaam in en uit ademen en haar naar de onderbuik brengen. Neem zoveel bewuste ademhalingen als op dit moment nodig of goed voelt.

Meditatie roept al snel beelden op van hele dunne Indiase mannen die in de lotushouding uren stil zitten. Ik moet eerlijk bekennen als ik naar die plaatjes kijk denk ik niet meteen: “Dat ziet er zo rustgevend uit! Ik begin er nu meteen mee.”
Deze Indiase man levend op in berg in Nepal. Zijn leven gewijd aan meditatie en verlichting heeft alle tijd om meditatie op deze manier te beoefenen, maar wij zijn hier. Wij hebben niet alleen maar meditatie op het dagprogramma staan en eerlijk is eerlijk dat willen we ook helemaal niet.

Nu komt de verrassing! Als je de vragen op het begin bewust beantwoord hebt en de ademhaling een aantal keer gevolgd hebt was dat al een minimeditatie. ? Nog meer goed nieuws je hebt er ook meteen profijt van, want meditatie kent vele voordelen.

– Mediteren verminderd stress. Je krijgt er het gevoel van dat je meer tijd hebt. Er is een bekende uitspraak die bij veel meditatie sessie wordt gebruikt: “Heb je genoeg tijd om te mediteren, mediteer dan 10 minuten. Heb je geen tijd om te mediteren, mediteer dan een uur.
– Je voelt je kalmer, liefde voller en meer in balans.
– Het helpt bij gevoelens van angst en depressie.
– Je bloeddruk verlaagt en je zenuwstelsel komt tot rust.
En zo zijn er nog tientallen meer en het enige wat je ervoor nodig hebt is jezelf en de adem. Handig dat je die altijd bij je hebt en niet kunt vergeten in te pakken?

Ik heb zelf de voordelen van meditatie mogen ervaren en voel me er een rijker mens door en deze rijkdom kunnen we met elkaar delen vanaf 28 juli elke laatste zondag van de maand bij Basicflow
Iedereen is welkom! Je hebt geen ervaring nodig. Er is geen goed of fout. Er is ruimte om jezelf te zijn en te doen wat goed voelt.

Mocht je vragen hebben over de inhoud van de lessen of over meditatie?

Stuur me een mailtje: alice@basicflow.nl