Tel: 0492 - 38 40 22 info@basicflow.nl

Agenda BasicFlow

Workshop Yoga Nidra, wil je op de hoogte worden gehouden of meteen inschrijven? Stuur ons een mail naar info@basicflow.nl
Gun jezelf een diepe ontspanning van lichaam en geest.

Data:8 oktober, 12 november en 10 december 2021 :Tijd: 19.30 uur-21.00 uur (minimaal 6 deelnemers)

Yogadocente en ayurvedisch practitioner Madeleine van den Hoek geeft de yoga nidra workshop. Voor deze weldadige beleving hoef je geen ervaring te hebben met yoga.

Wat is het
Yoga Nidra Betekent letterlijk slaap (nidra) in verbinding (yoga). Het is een geweldige systematische methode om diep te ontspannen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Terwijl je lichaam in een diepe ontspanning zakt, blijft je geest in een meditatieve staat tussen waken en slapen in. In deze fase wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd en worden geest en lichaam geheeld. Er wordt zelfs gesteld dat een Yoga Nidra van een uur overeenkomt met vier uur slaap.

Wat doe je
Nadat je een paar eenvoudige yogaoefeningen hebben gedaan om het lijf wat losser te maken ga je liggen. Hierbij is extra aandacht voor een goede ontspannen lighouding.
Yoga nidra bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Het begint met het stellen van een “sankalpa”. Dit is een voornemen op geestelijk of spiritueel gebied. Heb je nog geen sankalpa, geen probleem, het dient zich vanzelf een keer aan. Daarna komen de volgende stappen en hoef je alleen maar te luisteren naar de instructies. Door een bodyscan, het volgen van de adem en visualisatie trek je de zintuigen geleidelijk terug van de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld waardoor een diepe ontspanning ontstaat. Aan het eind van de yoga nidra kom je weer rustig terug in het hier en nu.
We sluiten af met een lekkere kop kruidenthee.

Wat brengt het je
Voordelen van yoga nidra zijn: een verbeterd slaap patroon, minder stress, meer zelfvertrouwen, een betere concentratie, het kan psychologische wonden helen en een gevoel van blijdschap creëren. Door de sankalpa, geef je de onbewuste verlangens in jezelf, aandacht en kracht.
In yoga Nidra herstel je je lichaam, zintuigen en gedachten naar jouw natuurlijke staat.
Tip : Opgeslagen vermoeidheid kan vrij komen, drink daarom na een yoga nidra sessie altijd extra water of kruidenthee om het lichaam te helpen de afvalstoffen kwijt te raken.

Kosten 15,00 Euro p.p. voor niet (yoga)Leden en 12,50 Euro p.p. voor yogaleden opgave via info@basicflow.nl

DON’T JUST GO WITH THE FLOW
BE YOUR FLOW

WIL JIJ:

 •  meer rust ervaren in je mindset en in je lijf
 • onrust kunnen omzetten naar kracht
 • contact maken met datgene waar jij energie van krijgt
 • meer vrijheid en vertrouwen in je leven
 • ervaren wat jou betekenis geeft
 • je bewust zijn van je talenten en ze vaker gaan gebruiken
 • keuzes maken vanuit je kern en wat voor jou belangrijk is
 • tools om hier in jouw leven mee aan de slag te gaan
 • direct aan de slag en weten wat je te doen staat?

Klaar om tijd te maken voor jezelf en stappen te zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling?

WIJ LATEN JE GRAAG ZIEN HOE!

In januari 2019 starten we met BE YOUR FLOW, een programma waarbij zowel je persoonlijke als je professionele ontwikkeling een boost krijgt. Dus ben jij klaar voor een leven vol energie, betekenis en vertrouwen? Volg onze ontwikkelingen op www.beyourflow.nl op facebook en instagram.

Vanaf januari 2019 gaan we van start.

WIE ZIJN WIJ? Be your flow oprichters…..

BE YOUR FLOW is een samenwerking van Loes en Sabine waarin we onze krachten bundelen;
bewustzijnsontwikkeling en yoga. Samen hebben we een mooi programma voor je samengesteld. Het zit bomvol inspiratie, kennis en oefeningen om zelf aan de slag te gaan. Samen gaan we op zoek naar datgene wat voor jou van betekenis is. Wij worden er blij van als mensen vanuit hun kern; hun FLOW iets doen waar ze blij van worden. Vind je het leuk om te lezen hoe wij kwamen tot samenwerking? Check ons blog!

WAT DOEN WE?

Ons BE YOUR FLOW-programma bestaat uit 5 workshopdagen met verschillende thema’s. Met elk thema gaan we aan de slag vanuit body & mindset; yoga en bewustzijnsontwikkeling. Resultaat? Persoonlijk leiderschap in body & mind!

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor IEDEREEN die:

 • Meer rust wil ervaren in je mindset en in je lijf; onrust kunnen omzetten naar rust en kracht
 • Invloed wil krijgen op hoe je je voelt
 • Helder wil krijgen wat je wilt
 • Wil weten wat jouw ‘persoonlijke speelveld’ is en wat je grenzen zijn
 • Wil weten wat je kracht is en die inzetten
 • Keuzes wil maken op basis van datgene wat voor jou belangrijk en van betekenis is
 • Concreet stappen wil zetten en aan de slag wil

Wat kun je van ons verwachten?

Wij delen heel graag onze voorliefde voor persoonlijke ontwikkeling, kennis en ervaring met je. Samen zijn we 5 maanden onderweg. BE YOUR FLOW bestaat uit 5 workshopdagen van 10.00u – 16.00u. We ontvangen je graag in Casa Basicflow in Aarle-Rixtel, een fijne plek waar je je direct thuis zult voelen. Tijdens de workshopdagen word je goed verzorgd, een heerlijke lunch is inbegrepen!

Je krijgt persoonlijke begeleiding tijdens de workshopdagen. Daarbuiten treffen we elkaar in een besloten Facebook-community en heb je de mogelijkheid om al je vragen aan ons én aan elkaar te stellen. Het unieke van dit concept is de combinatie van oefeningen voor je mindset en je lijf omdat we onze krachten bundelen! Door yoga ga je ervaren hoe je meer rust kunt krijgen in je lijf en hoe je dit verder in je leven kunt integreren. Je leert je hoe je mindset werkt, hoe je keuzes kunt maken die jou blij maken en meer betekenis kunt geven aan jouw leven.

Als vanzelfsprekend mag je van ons een persoonlijke benadering verwachten in een hele fijne omgeving!

Volg onze ontwikkelingen op facebook en instagram en op www.beyourflow.nl. Je kunt ons ook mailen voor meer informatie info@basicflow.nl

Liefs Loes en Sabine

Binnenkort komt hier de datum van de eerstvolgende meditatie les! Voor meer informatie mail ons. Meditatieles op zondagochtend om 09.30 tot 10.45 uur Meditatieles gegeven door Alice Mitchell.

Haar nieuwe blog staat nu op onze website en is hieronder te lezen! Je bent welkom elke laatste zondag van de maand.

Lieve lezer,

Waar zit je nu? Of sta je dit te lezen?
Open je dit bericht op een ontspannen moment of lees je het tussen de bedrijven door?
Hoe is het met je?

Waar bevindt zich de adem. In de onderbuik, bij de borst of misschien nog hoger? Mag je drie keer langzaam in en uit ademen en haar naar de onderbuik brengen. Neem zoveel bewuste ademhalingen als op dit moment nodig of goed voelt.

Meditatie roept al snel beelden op van hele dunne Indiase mannen die in de lotushouding uren stil zitten. Ik moet eerlijk bekennen als ik naar die plaatjes kijk denk ik niet meteen: “Dat ziet er zo rustgevend uit! Ik begin er nu meteen mee.”
Deze Indiase man levend op in berg in Nepal. Zijn leven gewijd aan meditatie en verlichting heeft alle tijd om meditatie op deze manier te beoefenen, maar wij zijn hier. Wij hebben niet alleen maar meditatie op het dagprogramma staan en eerlijk is eerlijk dat willen we ook helemaal niet.

Nu komt de verrassing! Als je de vragen op het begin bewust beantwoord hebt en de ademhaling een aantal keer gevolgd hebt was dat al een minimeditatie. ? Nog meer goed nieuws je hebt er ook meteen profijt van, want meditatie kent vele voordelen.

– Mediteren verminderd stress. Je krijgt er het gevoel van dat je meer tijd hebt. Er is een bekende uitspraak die bij veel meditatie sessie wordt gebruikt: “Heb je genoeg tijd om te mediteren, mediteer dan 10 minuten. Heb je geen tijd om te mediteren, mediteer dan een uur.
– Je voelt je kalmer, liefde voller en meer in balans.
– Het helpt bij gevoelens van angst en depressie.
– Je bloeddruk verlaagt en je zenuwstelsel komt tot rust.
En zo zijn er nog tientallen meer en het enige wat je ervoor nodig hebt is jezelf en de adem. Handig dat je die altijd bij je hebt en niet kunt vergeten in te pakken?

Ik heb zelf de voordelen van meditatie mogen ervaren en voel me er een rijker mens door en deze rijkdom kunnen we met elkaar delen vanaf 28 juli elke laatste zondag van de maand bij Basicflow
Iedereen is welkom! Je hebt geen ervaring nodig. Er is geen goed of fout. Er is ruimte om jezelf te zijn en te doen wat goed voelt.

Mocht je vragen hebben over de inhoud van de lessen of over meditatie?

Stuur me een mailtje: alice@basicflow.nl

Heb je altijd al willen weten wat meditatie nu is en hoe je dat eigenlijk zelf kunt toepassen? Wij starten weer met een Meditatie cursus in oktober en het goede nieuws is dat jij mee kunt doen en met vele extra’s zoals een video bij aanmelding, een werkboek en 2 live opnames zodat je zelf thuis ook aan de slag kan met begeleiding.

Super goed nieuws dus dat de meditatie lessen terug komen en dit keer in de vorm van een cursus! Vier zondagen beoefenen we samen deze krachtige tool om meer rust en evenwicht in het leven te vinden. Deze ronde vinden de meditatie ochtenden plaats op 10 januari, 24 januari, 7 februari en 21 februari van 10:00 uur-11:15 uur

Meditatie is het concentreren van je aandacht. De aandacht schiet de hele dag door van hot naar her. We hebben veel te doen en willen vaak van alles tegelijk doen. Daarbij komt ook nog eens het verleden of de toekomst regelmatig om de hoek kijken. Maar we kennen allemaal wel een moment van in de flow zijn. Waar je gefocust bezig bent met één ding. Terwijl je sport, kookt, zingt of danst of wanneer je in een achtbaan precies op het hoogste punt bent. Er is even niets anders dan dat ene moment. Bliss. Tijdens meditatie oefenen we dit eenpuntig maken van de aandacht. In deze cursus gebruiken we daarvoor verschillende technieken zodat je kunt vinden wat bij je past en je na de cursus echt je eigen practice kan opbouwen.

Je kunt je wel voorstellen dat er veel voordelen zitten aan het rustiger maken van je gedachtestroom. Je slaapt er beter door, je creativiteit verbeterd, je compassie en intuïtie groeien en niet de allerminste je leert jezelf beter kennen. In de stilte zit de ruimte. Ruimte voor jou om te voelen en te ervaren wat jij nodig hebt.

Hoe ziet de cursus eruit?
Iedere les begint met wat rustige oefeningen om vanuit het hoofd in het lichaam te komen en wat spanning los te laten. We bespreken een meditatie vorm en beoefenen deze met begeleiding en daarna mediteren we 20 minuten in stilte. We nemen ook iedere les de ruimte om ervaringen te delen of vragen te stellen en sluiten af met een liggende ontspanningssessie. Naast deze live sessies ontvang je bij deze cursus ook twee opnames via de mail zodat je thuis verder kunt gaan met mediteren en krijg je een werkboek waarin je extra verdieping kunt vinden.

Wat heb je allemaal nodig en moet je in een bepaalde houding zitten?
Dit zijn veelgestelde vragen en om je helemaal gerust te stellen (dat je vrijwel niets nodig hebt en je niet als een krakeling op de mat hoeft te zitten) ontvang na je aanmelding een video met daarin alle info over wat je nodig hebt en welke houdingen geschikt zijn.

Denk je er al een tijdje aan om te beginnen met mediteren of voel je het borrelen terwijl je dit leest twijfel niet langer! Meld je aan en wees welkom zondag 11 oktober bij Casa Basicflow.

P.s. De cursus wordt gegeven door Alice Mitchell wil je meer over haar weten kijk op www.Basicflow.nl of vind haar via Instagram: @alice_gratitude. Met vragen mag je altijd een berichtje sturen naar alice@basicflow.nl
De investering voor deze cursus is voor leden 55,00 Euro en niet leden 60,00 Euro