06-42309441 info@basicflow.nl

 

Wie zijn wij?

Sabine, Sonja, Madeleine en Nicole

 Sabine Kuijpers

Eigenaresse van Basicflow (Sinds 2013)

DROMER | INTROVERT | EIGENWIJS | YOGINI met beide voeten op de grond | ONDERNEEMSTER PUR SANG

Yin Yoga – Easyflow Yoga – Yang-Yin yoga – Vinyasa Yoga – Yoga Nidra (in opleiding)
Ik ben Sabine, woon samen met Wietse en we zijn trotse ouders van Roos en Eize.
Mijn hele leven breng ik eigenlijk al mensen in beweging. Eerst als dansdocente en bewegingsagoog en later als yogadocente en massagetherapeut. Later ben ik me meer gaan verdiepen in Rouw, als rouw en verlies  consulente. Ik deel heel graag mijn kennis met je en dit deel ik via mijn yoga lessen en online programma’s. Momenteel run ik de yogastudio met alle liefde en ben dankbaar dat ik dat samen met Sonja, Madeleine en Nicole mag doen ,daarnaast richt me helemaal op de Online academy.
Ik hou van lezen,dansen, muziek, suppen, koken, reizen en yoga. Oja, en ben een ongelofelijke huismus. Live life to the fullest op mijn manier.

Wat meer achtergrond informatie:This is my story
Ik was 20 jaar toen ik mijn moeder verloor. Dit was zo’n grote omslag in mijn leven dat ik er heel veel over na ging denken, waarom zijn we hier, wat wil ik met mijn eigen leven, realiserende dat alles ineens anders kan zijn, wat vind ik echt belangrijk en wat doe ik met mijn tijd? Deze maatschappij gaat zo snel, ik had er helemaal geen in om mee te gaan doen maar dat is zo lastig , totdat ik een manier vond! Ik had zoveel levensvragen, de jaren erop ben ik op zoek gegaan naar antwoorden, hoe je zelf invloed hebt op body en mind en kan leven na het verlies van een dierbare!
Hoe ouder ik werd hoe vreemder ik het ging vinden dat we hier eigenlijk helemaal niets over mee kregen via scholing, terwijl het zo’n grote impact op je leven heeft, iemand dierbaars verliezen. Na vele boeken te hebben gelezen liet het me niet meer los en ben ik opgeleid tot Rouw en verlies consulente.

Doordat ik zelf vroeger veel nek en rug klachten had (en dat heeft nog altijd onderhoud nodig) ben ik door Sonja Bakker, die me Shiatsu behandelingen gaf in aanraking gekomen met de Oosterse Geneeskunde, Wauw, wat kun je zelf preventief veel klachten voorkomen. Hier wilde ik meer van weten en besloot ik een deeltijd opleiding tot yogamassage therapeute te volgen bij Tirza Bottema van Thai Dee, vervolgens kwam yoga op mijn pad en was de cirkel rond.

Mijn passie voor Persoonlijk ontwikkeling is naast de filosofie van yoga ontstaan na het lezen van het boek “Master your mindset” van Michael Pilarczyk. Wat heb je als mens toch ontzettend veel invloed op je fysieke en mentale gezondheid en dus je eigen leven.

Je bewustmaken hiervan en deze kennis/inzichten delen, dat is mijn missie.
Wist je dat je zelf enorm veel invloed hebt op je gedachten en dat je ze kunt sturen? Hoe ontstaan angsten? Waarom doe je wat je doet? Wat is eigenlijk een succesvol leven voor jou?
Hoe ga je om met rouw en verlies en wat kan dat allemaal bij je teweeg brengen? Het heeft immers allemaal invloed op jezelf en op je naasten, je privé en werk situatie. Door deze kennis en inzichten te delen en te leren integreren in je eigen leven, zorg je niet alleen goed voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen en zo dragen we samen bij aan een gezondere, gelukkigere, mentaal weerbare,mooiere en duurzame samenleving.

Ik ben momenteel het Rouw atelier aan het vormgeven, want mensen met elkaar in verbinding brengen juist in deze tijd is zo belangrijk! Daarnaast ben ik een online programma aan het ontwikkelen zodat je kunt leren wat rouw nu is en wat het met je doet…`Your grief guide` en daarna wordt (het vervolg) `Your Basic support guide`gelanceerd, binnenkort meer hierover. Er is ook een blog en een podcast die je kunt beluisteren op elk moment dat je daar behoefte aan hebt. Zowel online en offline kun je dus bij ons terecht.

Ik help je heel graag op weg naar een leven vanuit Authenticiteit in every high, between and low

Liefs Sabine

 

Sonja Bakker (yogadocente)

Jivamukti Yoga
Al tijdens mijn jeugd stond mijn leven in het teken van dans; ik leefde dans, klassiek ballet, modern, jazz, alles zoog ik op als een spons. Zo werd het ook mijn beroep. Ik werkte in binnen en buitenland als danseres ( theater, shows en tv). Als docent (aan theateropleidingen voor beroeps maar ook aan amateurscholen en docententrainingen) als choreograaf (voor professionele producties in België en voor mijn eigen demogroep in Nederland). Via een danscollega leerde ik in New York yoga kennen in de Jivamukti-studio bij Union-Square en was meteen “om”!Midden in die hectiek van die intense stad ervaarde ik zo’n diep gevoel van rust, van thuiskomen, van alles is goed. Ik wist meteen, hier wil ik meer van. Na een jaar of vier lessen volgen en thuis mijn practice doen heb ik dan ook de grote stap gezet en in Amerika in het Omega-centre de Jivamukti International Yoga Teacher Training gevolgd! Samen met 118 Jivamukti-addicts van over de hele wereld. Geweldig, wat een in intense ervaring!En nu is het dan zover en wil ik het vlammetje via mijn lessen overdragen aan ieder die wil! Voor iedereen die innerlijke rust, balans en blijheid in het leven wil en niet bang is voor wat fysieke inspanning.

Madeleine van den Hoek (Yogadocente)

Hatha Yoga – Yoga Nidra
Op mijn 20e volgde ik mijn eerste yogales en kwam ik in aanraking met meditatie. Met af en toe een pauze, soms een haat-liefde verhouding met yoga en een zoektocht naar een nieuwe docent of een andere yogavorm die op dat moment meer passend was, ontwikkelde ik mezelf langzaam maar zeker op het yogapad. Met veel plezier heb ik de door de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland erkende Pureyoga docentenopleidingen op het gebied van hatha yoga & kinderyoga, tieneryoga en zwangerschapsyoga succesvol afgerond. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen. Mede door mijn medische basis en jarenlange ervaring in de orthopedische richting kan ik lessen goed op de persoon aanpassen, ook als het om “moeilijkere lijven” gaat.

En verder… duizendpoot, herborist in hart en nieren, natuurgeneeskundige, natuurcoach, Ayurvedisch massage-, voedings- & lifestylespecialist, natuurfotografe, verhalenverteller, luisteraar, onderzoeker, gepassioneerd docent, verhelderaar, moeder van een bijzondere zoon, keukengodin en dat dan vooral voor vrienden, geeft oude meubelen een nieuw leven, natuurliefhebber, hondenbaas, kattendienaar en paardenmeisje, wandelaar op het soms uitdagende levenspad, nog altijd leerling van het leven, wijze vrouw.

Nicole Dirks (Yogadocente)

Hatha Yoga- Vinyasa Yoga- Easyflow Yoga

Nicole Dirks geeft de lessen op donderdag avond in Aarle-Rixtel en zal meer lessen gaan verzorgen vanaf januari 2022. Nicole heeft al eerder bij ons lesgegeven en vervangt al jaren bij uitval van docentes, wij zijn enorm blij dat zij vast bij ons team is gekomen en in januari meer lessen gaat geven. Ze geeft ook peronal yoga trainingen en is bezig met een opleiding tot ademcoach. Binnenkort meer informatie over Nicole.