Blog 2: Fuck it!! Ja, je leest het goed.

Vandaag zouden we eigenlijk feest moeten vieren..nu gaan we vanavond samenkomen om ons mam te herdenken, ze zou vandaag 65 jaar geworden zijn. Helaas is het 14 jaar geleden (waar blijft de tijd) dat ze is overleden na een kort ziektebed van 6 weken.

Waarom ik dit deel?
Ik ben 6 jaar geleden begonnen om mijn droom om te zetten naar realiteit geen uitstel meer maar doen(actie is reactie), met ups en downs (zo is het leven nu eenmaal, dat vergeet je misschien door alle social media dus even een reminder) Want ja, zo’n grote gebeurtenis schud je wakker. Ik wil je vandaag wakker schudden!
Het leven is kort, onvoorspelbaar dus waarom blijven we allemaal maar in deze rarace?

Steeds vaker lees je, als je maar weet hoe je mindset werkt dan heb je alle tools tot je beschikking om alles wat je wenst maar werkelijkheid te laten worden. En we wachten maar en wachten maar op het goede moment, op dat huis, op die auto als we die opleiding in the pocket hebben dan zal ik gelukkig zijn..hallo wakker worden…het zal je vast een goed gevoel geven maar voor hoe lang? Uit onderzoek is gebleken dat daar het geluk niet in te vinden is maar het lijkt wel of we hier in het westen maar willen blijven slapen! Alles moet sneller, meer, groter. We racen de hele week door en kijken uit naar het weekend. De ene naar de andere valt om, kan niet meer werken, komt thuis te zitten, burn of bore out zijn heel normaal geworden. Naar ons lijf luisteren vinden de meeste maar zweverig en yoga? Doe normaal!

O.A In het bedrijfsleven is het ziekteverzuim enorm, en wat opvalt is de grote groep jongeren (22-28 jaar.)
Als ik aangeef dat je zoveel invloed hebt op je fysieke en mentale zijn door bijv. yoga toe te passen dan ontstaat er weerstand! Yoga en zelf invloed hebben..dat is allemaal niet de bedoeling! Emoties, gevoelens, eigen invloed= weg willen rennen.
Angst, onzekerheid willen we niet! We willen controle, overzicht, voorspelbaarheid..

Maar als dat nu de sleutels zijn naar echt geluk? Dat je weer kunt zijn wie je bent, je gaat doen wat er bij je past, dat je weer ruimte en ontspanning kunt ervaren in je lijf en dus ook in je hoofd. Dat je weer tijd hebt om ergens op de koffie te gaan zonder afspraak. Dat je weer met plezier werkt, dat je leert hoe je om kan gaan met al die gevoelens/emoties en je zo in je kracht komt te staan. Je laat je niet meer omverblazen want jij weet wat je kunt en geeft aan wanneer dat niet zo is. Het kan echt, jij heb die keuze namelijk.

Ik heb me na het overlijden vaak afgevraagd wat het leven nu voor zin heeft, waar doen we het allemaal voor. En dit jaar las ik deze prachtige zin die veel omvat voor mij en die wil ik graag met je delen:
Een zinvol leven is een leven vol zin (en hoe je dat invult weet alleen jij.)

Voor mij betekent dat ik veel tijd heb, tijd om zelf in te delen, door te brengen met dierbare, dingen wil delen met anderen, ruis zoveel mogelijk weg houdt en ja dat kunnen ook mensen zijn want sommige vreten mijn energie op :), vaker nee zeg zonder dat ik daar en reden voor hoef te geven, zo min mogelijk dingen uitstel die ik graag zou willen doen en blijven luisteren naar mijn lijf want uit ervaring kan ik zeggen je lijf is veel slimmer dan je hoofd.

Wat is een een zinvol leven voor jou?
Je hoeft me niet te antwoorden maar denk er gewoon eens overna….en hopelijk kom jij dan ook in actie of ga je eindelijk die rust toelaten want ontspanning is net zo belangrijk als inspanning:)

We herinneren haar vanavond en ook al het moois wat het ons gegeven heeft ook al klinkt dat heel raar, je begrijpt me denk ik wel.

Liefs Sabine