Workshops

Yoga Nidra Rust Cirkel)

Gun jezelf een diepe ontspanning van lichaam en geest. Elke 2 de vrijdag van de maand geeft yogadocente en ayurvedisch practitioner Madeleine van den Hoek een yoga nidra rust cirkel. Voor deze weldadige beleving hoef je geen ervaring te hebben met yoga.

Wat is het
Yoga Nidra is een lange liggende geleide meditatie waarbij je tot diepe ontspanning kan komen. Het wordt vaak vertaald als slaap (nidra) yoga. Het is een geweldige methode om diep te ontspannen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Terwijl je lichaam in een diepe ontspanning zakt, blijft je geest in een meditatieve staat tussen waken en slapen in. In deze fase wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd en worden geest en lichaam geheeld. Er wordt zelfs gesteld dat een half uur Yoga Nidra overeenkomt met 2 uur slaap.
Wat doe je
Nadat je een paar eenvoudige yogaoefeningen hebben gedaan om het lijf wat losser te maken ga je liggen. Hierbij is extra aandacht voor een goede ontspannen lighouding. Terwijl je rustig ligt wordt je door de verschillende onderdelen van de yoga nidra geleid. Je hoeft alleen maar te luisteren naar de instructies. Door het zetten van een intentie, een bodyscan, het volgen van de adem en visualisatie trek je de zintuigen geleidelijk terug van de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld waardoor een diepe ontspanning ontstaat. Aan het eind van de yoga nidra kom je weer rustig terug in het hier en nu. Daarna is er ruimte voor journalling (schrijven/tekenen) of het gewoon rustig te laten bezinken. We sluiten af met een weldadige kop kruidenthee en wat lekkers.
Wat brengt het je
Voordelen van yoga nidra zijn: een verbeterd slaap patroon, minder stress, meer zelfvertrouwen, een betere concentratie, het kan psychologische wonden helen en een gevoel van blijdschap creëren. Door je intentie geef je de onbewuste verlangens in jezelf, aandacht en kracht. In yoga Nidra herstel je je lichaam, zintuigen en gedachten naar jouw natuurlijke staat. Deze yoga nidra rust cirkel is een powernap met “benefits”!
Waar en wanneer
Elke 2 de vrijdagavond van de maand van 19.30 tot 21.00 uur Praktijk de Watermolen / Yoga Basicflow Molenrand 3, Gemert
Kosten en aanmelden

Kosten € 19,50
Leden Basicflow 17,50

Aanmelden via www.ayurvedaenmeer.nl
Of mail naar info@ayurvedaenmeer.nl

Workshop pure Being

Zaterdag 30 december 2023

Aan het einde van het jaar gaan we even bewust stilstaan. De wereld lijkt steeds sneller te gaan. Een ochtend waarin we gaan vertragen en verstillen om jezelf meer helderheid te geven. Wat is op dit moment belangrijk voor jou? Zodat je makkelijker keuzes kunt maken en er minder ruis om je heen ervaart. Schrijven, tekenen, al je ideeën kun je vormgeven. Zodat je naar huis gaat met heldere doelen voor jezelf.  Een doel kan groots zijn maar juist ook heel klein. Pure being daar gaat het om. Alles is goed zolang het helemaal afgestemd is op jezelf en daardoor kun je ook in een goede verbinding met de ander zijn en blijven. Vanuit een diepe ontspanning ga je jezelf helderheid en rust geven.

Wat doe je?

We beginnen met een easy flow yoga les, om meer vanuit ons hoofd in ons lijf te komen. Iedereen kan meedoen. Daarna gaan we vanuit de piramide van levenskunst ideeën en inspiratie opdoen en dat schrijven of tekenen we op papier. Via de yoga nidra sessie gaan we naar een diepe ontspanning. Je ontvangt een mini hoofd en nek massage, dit mag je allemaal ontvangen, hiervoor hoef je niets te doen.

Wat brengt het je?

Door verschillende technieken kom je vanuit je hoofd meer in je lijf. Pure being staat voor helemaal jezelf kunnen en mogen zijn en dat we blijven afstemmen om daar zo min mogelijk van af te wijken. Je kunt wel van alles willen maar wat als je heel moe bent? Misschien heb je veel ideeën maar komt er niets van doordat je je laat afleiden en veel ruis ervaart. Je gaat na deze ochtend ontspannen en met een fijne energie naar huis want je gaat je zelf helderheid geven, wat is nu belangrijk voor je, welke stappen mag en kan je zetten. Rust en helderheid vanuit een diepe ontspanning.

Waar en wanneer

zaterdag 30 december 09. 30 uur tot 12.30 uur Basicflow

Kosten en aanmelden

Kosten € 49,00 Euro i.p.v. € 69,00 Euro

Maximaal 10 plekken beschikbaar

Opgave via info@basicflow.nl