Workshops

Yoga Nidra Rust Cirkel)

Gun jezelf een diepe ontspanning van lichaam en geest. Elke 2 de vrijdag van de maand geeft yogadocente en ayurvedisch practitioner Madeleine van den Hoek een yoga nidra rust cirkel. Voor deze weldadige beleving hoef je geen ervaring te hebben met yoga.

Wat is het
Yoga Nidra is een lange liggende geleide meditatie waarbij je tot diepe ontspanning kan komen. Het wordt vaak vertaald als slaap (nidra) yoga. Het is een geweldige methode om diep te ontspannen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Terwijl je lichaam in een diepe ontspanning zakt, blijft je geest in een meditatieve staat tussen waken en slapen in. In deze fase wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd en worden geest en lichaam geheeld. Er wordt zelfs gesteld dat een half uur Yoga Nidra overeenkomt met 2 uur slaap.
Wat doe je
Nadat je een paar eenvoudige yogaoefeningen hebben gedaan om het lijf wat losser te maken ga je liggen. Hierbij is extra aandacht voor een goede ontspannen lighouding.

Terwijl je rustig ligt wordt je door de verschillende onderdelen van de yoga nidra geleid. Je hoeft alleen maar te luisteren naar de instructies. Door het zetten van een intentie, een bodyscan, het volgen van de adem en visualisatie trek je de zintuigen geleidelijk terug van de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld waardoor een diepe ontspanning ontstaat. Aan het eind van de yoga nidra kom je weer rustig terug in het hier en nu. Daarna is er ruimte voor journalling (schrijven/tekenen) of het gewoon rustig te laten bezinken. We sluiten af met een weldadige kop kruidenthee en wat lekkers.

Wat brengt het je
Voordelen van yoga nidra zijn: een verbeterd slaap patroon, minder stress, meer zelfvertrouwen, een betere concentratie, het kan psychologische wonden helen en een gevoel van blijdschap creëren. Door je intentie geef je de onbewuste verlangens in jezelf, aandacht en kracht.

In yoga Nidra herstel je je lichaam, zintuigen en gedachten naar jouw natuurlijke staat. Deze yoga nidra rust cirkel is een powernap met “benefits”!

Waar en wanneer
Elke 2 de vrijdagavond van de maand van 19.30 tot 21.00 uur

Praktijk de Watermolen / Yoga Basicflow
Molenrand 3, Gemert

Kosten en aanmelden

Kosten € 19,50
Leden Basicflow 17,50

Aanmelden via www.ayurvedaenmeer.nl
Of mail naar info@ayurvedaenmeer.nl