Workshops

Agenda Basicflow workshops 2024

 

Vrijdag 9 feb yoga nidra rust circel

Docent: Madeleine aanmelden via info@ayurvedaenmeer.nl
Meer informatie zie hieronder.

Zaterdag 23 maart Stilte dag

Een dag in stilte is een bijzondere ervaring,
Het is een dag voor jezelf en met jezelf in stilte.

Dat wil niet zeggen dat het de gehele dag stil is. Er is een programma met begeleide mindfulness meditaties door mindfulnesstrainer Kim Dekkers, eigenaresse van Take A Break mindfulness. De dag bestaat uit diverse liggende, zittende en bewegingsoefeningen in aandacht. Ook de pauzes zullen in aandacht (stilte) zijn.

Deze editie is geschikt voor alle niveaus, wanneer je regelmatig oefent met yoga en/ of meditatie, of wanneer je beoefening wat opfrissing kan gebruiken. Maar ook wanneer je nieuwsgierig bent naar mindfulness en een stiltedag wil ervaren.

Wel is enige ervaring met mindfulness, yoga of andere meditatievormen gewenst.

Stilte, Geeft je hart ruimte om te voelen wat er klopt.

Wees welkom met alles wat er is.

Kosten voor de dag:
We werken vanuit het Dana principe (boeddhistisch principe). Je geeft wat je kan missen.

Richtlijn is gemiddeld 35 euro voor een stilte dag.

Tijd: 09.30 uur tot 15.30 uur in de yogastudio bij Basicflow

Lunch dien je zelf voor te zorgen. Thee, water, fris, fruit en koek zijn op locatie aanwezig.

Graag aanmelden voor de dag.: kim@takeabreakmindfulness.com of via de website www.takeabreakmindfulness.com

Zondag 4 feb, 7 april en 26 mei Chi Neng Healing

Chi Neng Healing Workshop

Elke keer een ander thema, op instagram kun je hier meer over lezen.
-Innerlijke Rust & Heelheid-
Ontdek Chi Neng Healing met zachte, energetische bewegingen. Je maakt kennis met de helende kracht van Chi Neng QIgong, zonder dat voorkennis vereist is. Meditatieve-ervaring is welkom.

Ontdek de stilte in jezelf en geniet van de diepgaande meditatieve oefeningen die de levensenergie (QI) door elke vezel van je wezen laat stromen. Je zakt als vanzelf in een diepe staat van HEEL zijn.
Totale ontspanning van lichaam en geest, je zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd.

Tijd: 09.30 uur-12.00 uur
Kosten: 35 Euro
Aanmelden: post@lieselotte.nl
Docent: Lieselotte

 

Yoga nidra Lazy sunday session

Een heerlijke zondag ochtend sessie om jezelf weer helemaal op te laden.

Deze ‘vorm van yoga’ vraagt weinig beweging, laat staan inspanning. Het is namelijk heerlijk liggen met allerlei zachte materialen en warme dekens indien gewenst. Vanuit alle rust dus, je hoeft helemaal niets te doen tijdens deze yoga nidra sessie.

We beginnen met een hele rustige en korte yoga sessie om meer vanuit ons hoofd in ons lijf te komen.

Daarna neem ik je mee in een geleide mediatie, je hoeft alleen maar te liggen en te luisteren. We maken gebruik van Ademhalingsoefeningen, ontspannings en bewustzijntechnieken, hypnose technieken en visualisaties. Je reset volledig je gezondheid, mind en leven.

Kosten € 29,00 Basicflow leden € 25,00
Tijd 09.30 uur tot 11.30 uur
Inclusief thee na de sessie
Docent: Sabine
Aanmelden info@basicflow.nl

Yoga Nidra Rust Cirkel)

Gun jezelf een diepe ontspanning van lichaam en geest. Elke 2 de vrijdag van de maand geeft yogadocente en ayurvedisch practitioner Madeleine van den Hoek een yoga nidra rust cirkel. Voor deze weldadige beleving hoef je geen ervaring te hebben met yoga.

Wat is het
Yoga Nidra is een lange liggende geleide meditatie waarbij je tot diepe ontspanning kan komen. Het wordt vaak vertaald als slaap (nidra) yoga. Het is een geweldige methode om diep te ontspannen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Terwijl je lichaam in een diepe ontspanning zakt, blijft je geest in een meditatieve staat tussen waken en slapen in. In deze fase wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd en worden geest en lichaam geheeld. Er wordt zelfs gesteld dat een half uur Yoga Nidra overeenkomt met 2 uur slaap.
Wat doe je
Nadat je een paar eenvoudige yogaoefeningen hebben gedaan om het lijf wat losser te maken ga je liggen. Hierbij is extra aandacht voor een goede ontspannen lighouding.

Terwijl je rustig ligt wordt je door de verschillende onderdelen van de yoga nidra geleid. Je hoeft alleen maar te luisteren naar de instructies. Door het zetten van een intentie, een bodyscan, het volgen van de adem en visualisatie trek je de zintuigen geleidelijk terug van de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld waardoor een diepe ontspanning ontstaat. Aan het eind van de yoga nidra kom je weer rustig terug in het hier en nu. Daarna is er ruimte voor journalling (schrijven/tekenen) of het gewoon rustig te laten bezinken. We sluiten af met een weldadige kop kruidenthee en wat lekkers.

Wat brengt het je
Voordelen van yoga nidra zijn: een verbeterd slaap patroon, minder stress, meer zelfvertrouwen, een betere concentratie, het kan psychologische wonden helen en een gevoel van blijdschap creëren. Door je intentie geef je de onbewuste verlangens in jezelf, aandacht en kracht.

In yoga Nidra herstel je je lichaam, zintuigen en gedachten naar jouw natuurlijke staat. Deze yoga nidra rust cirkel is een powernap met “benefits”!

Waar en wanneer
Elke 2 de vrijdagavond van de maand van 19.30 tot 21.00 uur

Praktijk de Watermolen / Yoga Basicflow
Molenrand 3, Gemert

Kosten en aanmelden

Kosten € 19,50
Leden Basicflow 17,50

Aanmelden via www.ayurvedaenmeer.nl
Of mail naar info@ayurvedaenmeer.nl

 

 

 

Workshop pure being

zondag 2 juni 2024

 Twee keer per jaar geven wij deze workshop om even bewust stil te staan. Per dag krijgen wij enorm veel prikkels binnen.Ter vergelijking; 100 jaar geleden kregen mensen hetzelfde aantal prikkels over een heel jaar binnen die wij per dag binnen krijgen . Geen wonder dat er zoveel mensen stress ervaren, een gevoel van altijd maar aanstaan, onrust, niet goed slapen of zelfs een burn out krijgen.  Het is ook lastig om dichtbij jezelf te blijven, je intuïtie te blijven volgen in een wereld vol mogelijkheden, maar het is niet onmogelijk. 

Daarom hebben we deze workshop gecreëerd. Een mini retreat voor jou! Een ochtend waarin we gaan vertragen en verstillen om jezelf meer helderheid te geven. Wat is op dit moment belangrijk voor jou? We leven veel in ons hoofd en dan gaan we ook weer contact maken met ons lijf, zodat je makkelijker keuzes kunt maken die bij je passen en weer een diepe ontspanning kunt ervaren. Schrijven, tekenen, al je ideeën kun je vormgeven. Zodat je naar huis gaat met heldere doelen voor jezelf.  Een doel kan groots zijn maar juist ook heel klein. Pure being daar gaat het om. Alles is goed zolang het helemaal afgestemd is op jezelf. Vanuit een diepe ontspanning ga je jezelf helderheid en rust geven.

Wat doe je?

We beginnen met een easy flow yoga les, om meer vanuit ons hoofd in ons lijf te komen. Iedereen kan meedoen. Daarna gaan we vanuit de piramide van levenskunst ideeën en inspiratie opdoen en dat schrijven of tekenen we op papier. Via de yoga nidra sessie gaan we naar een diepe ontspanning.

Wat brengt het je?

Door verschillende technieken kom je vanuit je hoofd meer in je lijf. Pure being staat voor helemaal jezelf kunnen en mogen zijn en dat we blijven afstemmen om daar zo min mogelijk van af te wijken. Je kunt wel van alles willen maar wat als je heel moe bent? Misschien heb je veel ideeën maar komt er niets van doordat je je laat afleiden en veel ruis ervaart. Je gaat na deze ochtend ontspannen en met een fijne energie naar huis want je gaat je zelf helderheid geven, wat is nu belangrijk voor je, welke stappen mag en kan je zetten. Rust en helderheid vanuit een diepe ontspanning.

wanneer

zaterdag 1 juni 09. 30 uur tot 14.00uur
Inclusief lunch en versnaperingen

Kosten en aanmelden

Kosten € 69,00 Euro leden van Basicflow € 64,00 Euro

Maximaal 10 plekken beschikbaar

Opgave via info@basicflow.nl