Praktische tips voor aanvang van de eerste les

Wat is Yoga?

“Yoga is iets wat je moet voelen en niet zozeer iets wat je moet proberen te begrijpen” Het begint bij jezelf. Om met Sri K. Pattabhi Jois te spreken: ‘Yoga is 1% theorie en 99% praktijk. Oefen, oefen, oefen en de rest komt vanzelf.’ Yoga leer je niet uit boeken. Yoga is een reis naar binnen en de enige die deze reis kan maken, ben jij zelf. Yoga is vandaag de dag een bewezen methode om meer eenheid te creëren en een goede gezondheid te bevorderen.
Voor de les
> Draag sportkleding of andere comfortabele (yoga) stretchkleding. > De lessen worden gedaan op blote voeten. > Eet geen zware maaltijden 2 uur voor de les. > Drink voldoende water voor de les. > Neem een handdoekje mee. > Zorg dat je telefoon op stil staat, graag niet op trillen. > Kom op tijd zodat je ontspannen aan de les kan beginnen en de andere deelnemers niet stoort als je te laat binnenkomt.
Gezondheid
> Als je een blessure hebt of een andere gezondheidskwestie, ga dan eerst even bij je huisarts langs. > Informeer je docent altijd voor de les of je gezondheidsproblemen hebt. > Informeer je docent zodra je zwanger bent. > Informeer je docent altijd over veranderingen in je gezondheid.
De basis principes
> Yoga is geen competitie. Een van de basisprincipes van yoga is je grenzen respecteren. > Beweeg rustig en met volle aandacht. > Haast je nooit om in een houding te gaan en forceer je niet. > Stop en rust zodra dit nodig is. > Je zal merken dat je meer vooruitgang boekt als je binnen je grenzen blijft

The nature of yoga is to shine the light into the darkest corners of the body

– Jason Cradell –