Sabine Kuijpers

Eigenaresse van Basicflow Pure Being(Sinds 2013)
DROMER | INTROVERT | EIGENWIJS | YOGINI met beide voeten op de grond | ONDERNEEMSTER PUR SANG

Yin Yoga – Easyflow Yoga – Yang-Yin yoga – Vinyasa Yoga – Rouw Yoga Nidra – Deeprelax yoga Nidra en initiatiefneemster van het Rouwatelier

Ik ben Sabine, woon samen met Wietse en we zijn trotse ouders van Roos, Eize en Amé. Mijn hele leven breng ik eigenlijk al mensen in beweging. Eerst als dansdocente en bewegingsagoog en later als yogadocente en massagetherapeut. Later ben ik me meer gaan verdiepen in Rouw, als rouw en verlies consulente.
Ik deel heel graag mijn kennis met je en dit deel ik via mijn yoga lessen en online programma’s.

Sinds 2013 run ik de yogastudio met alle liefde en ben dankbaar dat ik dat samen met Sonja, Madeleine, Eva Wessam en Ernie mag doen, daarnaast richt me helemaal op het Rouwatelier.

Basicflow is een plek voor jouw om te vertragen, te verdiepen, te verbinden of om gewoon even te zijn.

Mijn andere missie is dat iedereen die jong een ouder of dierbare verliest, de (basis)kennis van Rouw en hoe je jezelf fysiek en mentaal kan ondersteunen gaat meekrijgen. Zodat we een andere rouwcultuur gaan ontwikkelen. Het heeft een enorm veel invloed op je leven, en zo kun je jezelf en elkaar beter ondersteunen als je er mee te maken krijgt, juist ook in de moeilijke tijden tijdens je leven. Als je(jong) een dierbare verliest heb je nog een heel leven voor je. Hoe kun je dan verder gaan? En als naasten kun je veel betekenen voor degene die iemand verloren is. Ook de kracht van troostgeschenken is enorm. Daarom ben ik het Rouwatelier aan het opzetten.

Verder hou ik van lezen,dansen, muziek, suppen, koken, reizen en yoga. Oja, ik ben ook een ongelofelijke huismus. Live life to the fullest op mijn manier.

Lees meer over de andere docentes van BasicFlow

Eva Welten-Staats

Eva Welten-Staats

Eva Welten-Staats (Yogadocente) Yin yoga/Restorative yoga/Yang-Yin yoga/Kinder yoga Toen ik 20 jaar geleden voor het eerst in aanraking kwam met yoga was ik al snel verkocht. Tussen mijn studies door woonde ik enkele jaren op Ibiza en mocht daar genieten van veel...

Lees meer
Madeleine van den Hoek

Madeleine van den Hoek

Madeleine van den Hoek (Yogadocente) Hatha Yoga – Yoga Nidra Op mijn 20e volgde ik mijn eerste yogales en kwam ik in aanraking met meditatie. Met af en toe een pauze, soms een haat-liefde verhouding met yoga en een zoektocht naar een nieuwe docent of een andere...

Lees meer
Sonja Bakker

Sonja Bakker

Sonja Bakker (yogadocente) Jivamukti Yoga Al tijdens mijn jeugd stond mijn leven in het teken van dans; ik leefde dans, klassiek ballet, modern, jazz, alles zoog ik op als een spons. Zo werd het ook mijn beroep. Ik werkte in binnen en buitenland als danseres (...

Lees meer

 Wat meer achtergrond informatie
This is my story, what’s yours?

Ik was 20 jaar toen ik mijn moeder verloor aan dikke darmkanker. Dit had zo’n impact op mijn leven. Je wordt helemaal teruggeworpen op jezelf en er komt heel veel op je af. Je eigen verdriet en dat van je naasten, de dagelijkse confrontatie thuis, alle emoties die je voelt of die je misschien weg stopt, hoe je omgeving reageert, je eigen gedrag, je familie, alle vragen die je hebt, je toekomst is ineens helemaal anders dan verwacht. De wereld stond voor ons stil maar tegelijkertijd draaide de wereld door. Een wereld die vanaf toen in tweeën werd gesplitst. De tijd met haar en de tijd zonder haar.

Toen ze ziek was wilde ik iets voor haar kopen, daar stond ik, in een warenhuis van 4 verdiepingen in Eindhoven. Ik zie mezelf nog staan bij de ingang. Wat ga je in vredesnaam kopen voor iemand die ongeneeslijk ziek is? Intens verdrietig werd ik van al die spullen. Uiteindelijk liep ik toch met iets naar buiten. Een bodylotion. Hier werd mijn zaadje geplant voor massage en het besef wat heb je nu echt nodig en wat is nu echt belangrijk? Op dat moment dacht ik dat is even fijn voor haar, niet realiserend wat voor een effect aanraking echt heeft, aandacht door aanraking, het is voedend voor de huid en werkt kalmerend.

 Ik vond het leven soms zinloos, en wilde niets liever dan in mijn bed blijven liggen en hopend dat als ik wakker zou worden de wereld er helemaal anders zou uit zien. Nog een zaadje geplant: belangrijk om te leren? Wat is een zinvol leven, wat betekent dat voor je? Waarvoor kom je iedere dag je bed uit? De kracht van dankbaarheid. 

Hoe kun je omgaan met zo’n verdriet met al de fysieke en mentale pijn?
Er is geen weg eromheen, al gauw voelde ik dat er maar een manier was en dat was dwars door de pijn heen gaan, alles voelen wat er maar te voelen valt. Alle tijd en ruimte hier voor nemen. Maar  in deze wereld/maatschappij lijkt juist alles steeds sneller te gaan. Hoe kun je dan toch ruimte hiervoor creëren? En hoe doe je dat dan?

Jaren gingen voorbij, ik noem het achteraf bezigheidstherapie, ik had mijn dans waar ik me in kon uitleven en was verder zoekende naar een zinvol leven. Eerst zou dans mijn richting zijn, dat is het ook een hele tijd geweest. Maar uiteindelijk werd het me heel duidelijk dat ik dat als hobby wilde en niet als dansdocente of eigenaresse van een dansschool. Als ik dans is er geen tijd, is alles er even niet alleen de muziek en de beweging. Een heerlijke uitlaatklep voor mij, en ik geloof dat iedereen zo’n uitlaatklep nodig heeft. Alle studies hadden te maken met beweging, daar geloof ik heilig in. Rust roest zeggen ze niet voor niets.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen yoga op mijn pad kwam vielen alle puzzelstukjes in elkaar.
Yoga breng je terug naar jezelf, de plek waar alles goed is. Iedereen kan aan yoga doen. Juist uit je hoofd en meer in contact met je lichaam. Je hebt veel invloed op je preventieve fysieke/mentale gezondheid. Yoga nidra is een diepe geleide mediatie die ook erg helpend kan zijn wanneer je in rouw bent. Rouw kost enorm veel energie en hierbij hoef je helemaal niets te doen alleen maar te luisteren. Ook je ademhaling kan ondersteunend zijn wanneer je veel spanning ervaart bijvoorbeeld.

Maar waar leren we dat? En waar leren we wat rouw is? Hoe je om gaat met moeilijke emoties of als je vast loopt? Ik ben ook even bij een rouwtherapeut geweest en daar leerde ik wat rouw was en dat mijn gedrag hoorde bij iemand die rouwde, als ik dat eerder geweten had, dan had me dat veel rust gegeven.Toen de sessies klaar waren stond je er weer alleen voor.

 Na het lezen van het boek Master your mindset van Micheal pilarzyk in 2018 werd het me heel erg duidelijk dat het enorm helpend en belangrijk is dat je na een groot verlies anders leert kijken naar jezelf, je invloed op je body, mind en soul en hoe je keuzes maakt. Alles wat ik geleerd heb ben ik gaan bundelen. En daar heb ik een programma van gemaakt zodat jezelf een basisfundament kunt gaan bouwen. Helemaal in je eigen tempo en je hoeft het niet alleen te doen. Er zijn online en offline mogelijkheden om in contact te blijven met andere lotgenoten en op deze manier kun je vragen blijven stellen.

Tijd is je kostbaarste bezit

 Momenteel ben ik het Rouw atelier aan het vormgeven waarin alles samen komt.

Wat komt er allemaal in het online platvorm van het rouw atelier?

Rouw is natuurlijk voor iedereen anders, Ik geef je informatie en ruimte om dat bij jezelf te gaan onderzoeken zodat je rouw kunt gaan aankijken en het je niet belemmert in je verdere toekomst.

Er komen 6 modules:
Rouw fasen, rouwtaken, rouwmodellen?
Je leert wat rouw met je kan doen op fysiek, mentaal, spiritueel en sociaal vlak
Wat kun je doen als naasten?
Hoe werkt je rouwbrein?
Je ontvangt yoga nidra sessies ter ondersteuning
Je ontvangt yoga sessies
Hoe creëer je een zinvol leven voor jezelf en in verbinding met anderen?
Er is een keer per maand een zoomsessie met gelijkgestemden waar je vragen kunt stellen en kan delen
Een schrijfopdracht om met je rouw een de slag te gaan

Ook offline gaan we hiervan een 3 luik maken die in de studio gegeven gaat worden en zal er vanuit het rouwatelier ook op creatieve wijze invulling worden gegeven. #nieuwerouwcultuur

Er is ook een blog en een podcast die je kunt beluisteren op elk moment dat je daar behoefte aan hebt. Zowel online en offline kun je dus bij ons terecht.

Basicflow Pure being

Liefs Sabine