Sabine Kuijpers

Eigenaresse van Basicflow Pure Being(Sinds 2013)
DROMER | INTROVERT | EIGENWIJS | YOGINI met beide voeten op de grond | ONDERNEEMSTER PUR SANG

Yin Yoga – Easyflow Yoga – Yang-Yin yoga – Vinyasa Yoga – Rouw Yoga Nidra – Deeprelax yoga Nidra en initiatiefneemster van het Rouwatelier

Ik ben Sabine, woon samen met Wietse en we zijn trotse ouders van Roos, Eize en Amé. Mijn hele leven breng ik eigenlijk al mensen in beweging. Eerst als dansdocente en bewegingsagoog en later als yogadocente en massagetherapeut. Later ben ik me meer gaan verdiepen in Rouw, als rouw en verlies consulente.
Ik deel heel graag mijn kennis met je en dit deel ik via mijn yoga lessen en online programma’s. Momenteel run ik de yogastudio met alle liefde en ben dankbaar dat ik dat samen met Sonja, Madeleine, Eva en Nicole mag doen, daarnaast richt me helemaal op het Rouwatelier.

Mijn wens is dat iedereen de (basis)kennis van Rouw(verlies van een dierbare) gaat meekrijgen omdat het enorm veel invloed heeft op je leven en zo jezelf en elkaar beter kan ondersteunen als je er mee te maken krijgt zodat je jezelf en elkaar beter leert begrijpen en ondersteunen, juist ook in de moeilijke tijden tijdens je leven. Als je jong een dierbare verliest heb je nog een heel leven voor je. Hoe kun je dan verder gaan? Daarom ben ik het Rouwatelier aan het opzetten.

Ik hou van lezen,dansen, muziek, suppen, koken, reizen en yoga. Oja, en ben een ongelofelijke huismus. Live life to the fullest op mijn manier.

Wat meer achtergrond informatie:
This is my story

Ik was 20 jaar toen ik mijn moeder verloor. Dit was zo’n grote omslag in mijn leven dat ik er heel veel over na ging denken, waarom zijn we hier, wat wil ik met mijn eigen leven, realiserende dat alles ineens anders kan zijn, wat vind ik echt belangrijk en wat doe ik met mijn tijd? Deze maatschappij gaat zo snel, ik had er helemaal geen in om mee te gaan doen maar dat is zo lastig , totdat ik een manier vond! Ik had zoveel levensvragen, de jaren erop ben ik op zoek gegaan naar antwoorden, hoe je zelf invloed hebt op body mind & Soul en kan leven na het verlies van een dierbare!

Hoe ouder ik werd hoe vreemder ik het ging vinden dat we hier eigenlijk helemaal niets over mee kregen via scholing, terwijl het zo’n grote impact op je leven heeft, iemand dierbaars verliezen. Na vele boeken te hebben gelezen liet het me niet meer los en ben ik opgeleid tot Rouw en verlies consulente.

Doordat ik zelf vroeger veel nek en rug klachten had (en dat heeft nog altijd onderhoud nodig) ben ik door Sonja Bakker, die me Shiatsu behandelingen gaf in aanraking gekomen met de Oosterse Geneeskunde, Wauw, wat kun je zelf preventief veel klachten voorkomen. Hier wilde ik meer van weten en besloot ik een deeltijd opleiding tot yogamassage therapeute te volgen bij Tirza Bottema van Thai Dee, vervolgens kwam yoga op mijn pad en yoga nidra.

Mijn passie voor Persoonlijk ontwikkeling is naast de filosofie van yoga ontstaan na het lezen van het boek “Master your mindset” van Michael Pilarczyk. Leef je mooiste leven! Dat is toch een fantastische titel! Dit wens je iedereen toe. Wat heb je als mens toch ontzettend veel invloed op je fysieke en mentale gezondheid en dus je eigen leven.

Je bewustmaken hiervan en deze kennis/inzichten delen, dat is mijn missie. Wist je dat je zelf enorm veel invloed hebt op je gedachten en dat je ze kunt sturen? Hoe ontstaan angsten? Waarom doe je wat je doet? Wat is eigenlijk een succesvol leven voor jou?

Hoe ga je om met rouw en verlies en wat kan dat allemaal bij je teweeg brengen? Het heeft immers allemaal invloed op jezelf en op je naasten, je privé en werk situatie. Door deze kennis en inzichten te delen en te leren integreren in je eigen leven, zorg je niet alleen goed voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen en zo dragen we samen bij aan een gezondere, gelukkigere, mentaal weerbare,mooiere en duurzame samenleving.

Ik ben momenteel het Rouw atelier aan het vormgeven, want mensen met elkaar in verbinding brengen juist in deze tijd is zo belangrijk! Het is een online programma in ontwikkeling zodat je o.a. kunt leren wat rouw nu is en wat het met je doet. Het online programma Hoe je je leven verder kunt vormgeven komt daarna. Er is ook een blog en een podcast die je kunt beluisteren op elk moment dat je daar behoefte aan hebt. Zowel online en offline kun je dus bij ons terecht.

Ik help je heel graag op weg naar een leven vanuit Authenticiteit in every high, between and low.

Liefs Sabine

Lees meer over de andere docentes van BasicFlow

Eva Welten-Staats

Eva Welten-Staats

Eva Welten-Staats (Yogadocente) Yin yoga/Restorative yoga/Yang-Yin yoga/Kinder yoga Toen ik 20 jaar geleden voor het eerst in aanraking kwam met yoga was ik al snel verkocht. Tussen mijn studies door woonde ik enkele jaren op Ibiza en mocht daar genieten van veel...

Lees meer
Madeleine van den Hoek

Madeleine van den Hoek

Madeleine van den Hoek (Yogadocente) Hatha Yoga – Yoga Nidra Op mijn 20e volgde ik mijn eerste yogales en kwam ik in aanraking met meditatie. Met af en toe een pauze, soms een haat-liefde verhouding met yoga en een zoektocht naar een nieuwe docent of een andere...

Lees meer
Sonja Bakker

Sonja Bakker

Sonja Bakker (yogadocente) Jivamukti Yoga Al tijdens mijn jeugd stond mijn leven in het teken van dans; ik leefde dans, klassiek ballet, modern, jazz, alles zoog ik op als een spons. Zo werd het ook mijn beroep. Ik werkte in binnen en buitenland als danseres (...

Lees meer